Πληροφορίες για εκτελέσεις εκατοντάδων ανθρώπων από το ΙΚ στο Ραμάντι

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους και άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους για την κατάληψη της πόλης Ραμάντι του Ιράκ, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Για τουλάχιστον 503 εκτελέσεις από αντάρτες του ΙΚ έκανε πάντως λόγο στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο αντιπρόεδρος της τοπικής Βουλής της επαρχίας αλ-Ανμπάρ. «Αντάρτες του ΙΚ έχουν εκτελέσει 503 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και αμάχων. Η κατάσταση είναι κρίσιμη», δήλωσε στο Anadolu ο Φαλίχ ελ-Ισάβι.

Το Ραμάντι φαίνεται πως έχει πέσει πλέον εξολοκλήρου στα χέρια των τζιχαντιστών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στη Βαγδάτη να ανακοινώνει πως έπεσε ακόμα και το κέντρο επιχειρήσεων των τακτικών δυνάμεων στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός αλ-Αμπάντι κάλεσε πάντως τους στρατιώτες να κρατήσουν τις θέσεις τους και να υπερασπιστούν την πόλη.

Η κυβέρνηση  έχει στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις στην πόλη, σε μια ύστατη προσπάθεια να την υπερασπιστεί, όμως ο κ. ελ-Ισάβι τόνισε στο Anadolu πως οι δυνάμεις που έχουν σταλεί είναι λιγότερες από αυτό που χρειάζεται.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Reuters, ολόκληρη η επαρχία αλ-Ανμπάρ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της κατάληψης από το ΙΚ. Ενδεικτικά, τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως το συμβούλιο του Ραμάντι ψήφισε υπέρ της ανάπτυξης σιιτών πολιτοφυλάκων στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι η αλ-Ανμπάρ είναι η καρδιά της σουνιτικής ζώνης της χώρας.
Πηγή: skai.gr