Διακόσιες συλλήψεις και 144 κατεστραμμένα αυτοκίνητα στη Βαλτιμόρη

Περίπου 200 συλλήψεις, 20 τραυματισμένοι αστυνομικοί, 144 πυρπολημένα αυτοκίνητα και 15 καμένα κτήρια είναι ο απολογισμός από τη νύχτα βίαιων ταραχών που συγκλόνισε την πόλη της Βαλτιμόρης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία των δημοτικών Αρχών.

Περισσότεροι από 5.000 άνδρες της Εθνοφρουράς έχουν κινητοποιηθεί ώστε να αποτραπεί μια δεύτερη νύχτα οδομαχιών, ενώ παράλληλα οι Αρχές έχουν διατάξει απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στη Βαλτιμόρη για μια εβδομάδα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου αφροαμερικανού ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 19 Απριλίου, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση. Ο νεαρός άνδρας υπέστη θανατηφόρο τραύμα στη σπονδυλική στήλη αφότου συνελήφθη, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνά τις συνθήκες υπό της οποίες τραυματίστηκε.

Οι έξι αστυνομικοί που συνδέονται με το περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σε δηλώσεις της, η δήμαρχος της πόλης, Στέφανι Ρόουλινγκς Μπλέικ τόνισε πως υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ «των ειρηνικών διαδηλώσεων που επιζητούν δικαιοσύνη» και των ανθρώπων «που θέλουν να υποκινήσουν βία».

Μιλώντας υπό τη σκιά επικρίσεων πως η Αστυνομία τήρησε μια ιδιαίτερα μη παρεμβατική στάση κατά τις νυχτερινές ταραχές, η κ. Μπλέικ τόνισε πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης.
Πηγή: skai.gr