Κλείσιμο

Υποχρεωτική η παρουσία 2 ατόμων στα πιλοτήρια από την Παρασκευή για αρκετές αερογραμμές

Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 επέτρεψε εσκεμμένα την πτώση του αεροσκάφους της Germanwings στις Άλπεις, η μία αεροπορική εταιρεία μετά την άλλη αλλάζουν, με διαδικασίες εξπρές, την πολιτική τους σχετικά την επάνδρωση των πιλοτηρίων.

Πρώτη η Norwegian Air Shuttle, διά στόματος υψηλόβαθμου στελέχους της, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης πως θα επιβάλει την υποχρεωτική παρουσία 2 ατόμων μέσα στο πιλοτήριο καθ’ όλη τη διάρκεια των πτήσεων.

Μάλιστα ο υπεύθυνος πτήσεων της εταιρείας, Τόμας Χέσταμερ, υπογράμμισε πως το μέτρο θα εφαρμοστεί εντός του επόμενου εικοσιτετραώρου, εξηγώντας πως το ζήτημα είχε τεθεί επί τάπητος εδώ και καιρό και το τραγικό δυστύχημα απλώς επιτάχυνε τις διαδικασίες.

Από την ίδρυσή της το 1993, κανένα αεροπλάνο της Norwegian Air Shuttle δεν έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο δυστύχημα.

Λίγο αργότερα, παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η βρετανική EasyJet όσο και η καναδική Air Transat, με τις οποίες ενημέρωναν το επιβατικό κοινό ότι από την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους θα βρίσκονται διαρκώς τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος για όσο διαρκεί κάθε πτήση.

Με έδρα της το Μόντρεαλ, η Air Transat πραγματοποιεί καθημερινά πτήσεις από και προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική ενώ τα 188 αεροσκάφη της EasyJet πετούν σε περισσότερους από 600 προορισμούς σε 30 χώρες.

Update: Η Air Canada, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά, έγινε προ ολίγου η τέταρτη εταιρεία που μέσα σε λιγότερο από μία μέρα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει «χωρίς καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή του κανόνα των 2 ατόμων στο πιλοτήριο»

Μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τον Γερμανό συγκυβερνήτη στην απονενοημένη ενέργεια, την ίδια ώρα που οι Γάλλοι ερευνητές της υπόθεσης επιμένουν ότι η πράξη του πιλότου δε συνδέεται, όπως όλα δείχνουν, με την τρομοκρατία.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας