Δυο συλλήψεις για τη δολοφονία Νέμτσοφ στη Ρωσία

Δυο ύποπτοι συνελήφθησαν για τη δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νέμτσοφ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB).

Τα ονόματά τους είναι Άνζορ Γκουμπάσεφ και Ζαούρ Νταντάιεφ, και προέρχονται από την περιοχή του Βόρειου Καυκάσου.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα πιθανά κίνητρά τους.

Ο διοικητής της FSB αποσαφήνισε πως οι έρευνες συνεχίζονται, προσθέτοντας πως για τις συλλήψεις έχει ήδη ενημερωθεί ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εποπτεύει προσωπικά την υπόθεση.

Οι έρευνες εξετάζουν διάφορα πιθανά κίνητρα για τη δολοφονία, έχοντας σημειώσει πως το περιστατικό θυμίζει επαγγελματικό χτύπημα.

Ο Νέμτσοφ δολοφονήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, σε μικρή απόσταση από την Κόκκινη Πλατεία και τα τείχη του Κρεμλίνου, χτυπημένος με τέσσερις σφαίρες στην πλάτη.

Ήταν βετεράνος φιλελεύθερος πολιτικός, που θήτευσε και ως πρωθυπουργός υπό τον πρόεδρο Μπόρις Γιέλτσιν, όμως ήλθε σε ρήξη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ανέλαβε τον προεδρικό θώκο.

Έκτοτε ήταν ένα από τα επιφανέστερα πρόσωπα της ρωσικής αντιπολίτευσης, ηγέτης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές του 2012 και επικριτής της ρωσικής εμπλοκής στην ουκρανική κρίση.
Πηγή: skai.gr