Λεπέν: Η Γαλλία δε θα έχει πολλά προβλήματα αν βγει από το ευρώ

Η καλύτερη λύση για τη Γαλλία είναι η έξοδος από το ευρώ, δηλώνει σε συνέντευξή της στους «Financial Times» η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν, απορρίπτοντας παράλληλα τις προειδοποιήσεις των Βρυξελλών για τις συνέπειες τυχόν «Fraxit».

«Μας λένε ότι θα είναι καταστροφικό, ότι θα βρέξει βατράχια, ότι ο Σηκουάνας θα γίνει ποτάμι αίματος, είναι η Αποκάλυψη σύμφωνα με τον Μπαρόζο, τον Γιούνκερ και τους άλλους», όμως στην πραγματικότητα «δεν υπάρχουν πολλά πρακτικά προβλήματα», δηλώνει η κ. Λεπέν.

Παραδέχεται πως η έξοδος της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του ευρώ θα σήμαινε και το τέλος της νομισματικής ένωσης, όπως τονίζει πως η επιστροφή σε ένα πιο αδύναμο φράγκο θα αύξανε τις γαλλικές εξαγωγές.

Ερωτηθείσα για το πώς θα αντιδράσουν οι επενδυτές ή οι ομολογιούχοι της Γαλλίας, η κ. Λεπέν απαντά λιτά: «Φυσικά και υπάρχουν ζητήματα, αλλά τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα».

Τα σχόλια μπορεί να φαντάζουν εξωπραγματικά, όμως το κόμμα της κ. Λεπέν αυτή τη στιγμή φαντάζει να είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γαλλία, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν πως το FN θα είναι η πρώτη δύναμη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (22 και 29 Μαρτίου).

«Είναι η ώρα του [Εθνικού] Μετώπου», δηλώνει στους FT η 46χρονη κ. Λεπέν.

Είναι όμως το FN έτοιμο να κυβερνήσει; Κατά τη γνώμη της κ. Λεπέν, η εμπειρία δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Γαλλία. «Πρέπει να βγούμε από το σύστημα. Είμαστε σε ένα σύστημα που είναι λίγο σάπιο. Χρειαζόμαστε ένα φρέσκο ζευγάρι μάτια», αναφέρει.
Πηγή: skai.gr