Η 23χρονη «έφταιγε για το βιασμό και το θάνατό της»

Σάλο προκαλεί στην Ινδία η δήλωση ενός εκ των δραστών του πολύκροτου βιασμού της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, το 2012, σύμφωνα με τον οποίο η άτυχη κοπέλα δεν θα είχε βιαστεί αν «δεν κυκλοφορούσε τη νύχτα» και δεν θα είχε χάσει τη ζωή της αν δεν είχε αντισταθεί.

«Δεν μπορείς να χειροκροτήσεις με ένα χέρι, χρειάζεσαι δυο χέρια. Ένα καλό κορίτσι δεν κυκλοφορεί μόνο του στις 9 το βράδυ [...] Ένα κορίτσι έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη για ένα βιασμό από ένα αγόρι, περίπου το 20% των κοριτσιών είναι καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μουκές Σίνγκχ, οδηγός του λεωφορείου όπου βιάστηκε η άτυχη κοπέλα.

Συμπλήρωσε δε πως αν η φοιτήτρια δεν είχε αντισταθεί στους βιαστές της, τελικά θα είχε επιζήσει. «Θα την είχαν αφήσει αφού θα την κανονίζανε», σχολίασε. Η 23χρονη άφησε την τελευταία της πνοή 13 ημέρες μετά τον βιασμό λόγω των σοβαρότατων τραυμάτων της. Οι δράστες την είχαν βιάσει και με αντικείμενα, προκαλώντας θανατηφόρα εσωτερικά τραύματα.

Οι επίμαχες δηλώσεις έγιναν το 2013, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το BBC, το οποίο και θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Ο Σίνγκχ και τρεις ακόμα δράστες του ομαδικού βιασμού – που συγκλόνισε την Ινδία – καταδικάστηκαν σε θάνατο το 2013. Η έφεσή τους κατά της καταδίκης στην εσχάτη των ποινών δεν έχει ακόμα εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Πηγή: skai.gr