Κλείσιμο

Στη δημοσιότητα βίντεο με τον μακελάρη του εβραϊκού παντοπωλείου Kουλιμπαλί

Την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε μία αστυνομικό την Πέμπτη σε προάστιο του Παρισιού ανέλαβε εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμεντί Κουλιμπαλί με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα Κυριακή στο διαδίκτυο.

Σε ένα από τα πλάνα, ο 32χρονος φοράει κελεμπία με τη σημαία του ισλαμικού κράτους να βρίσκεται από πίσω του, ενώ σε άλλο πλάνο εμφανίζεται με πολιτικά έχοντας δίπλα του ένα όπλο. 


Κουλιμπαλί και Μπουμεντιέν

Υποστηρίζει ότι ενήργησε «εναντίον της αστυνομίας»,«Απευθύνομαι καταρχάς στον χαλίφη των μουσουλμάνων, τον Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι, τον χαλίφη Ιμπραήμ» λέει κοιτώντας προς την κάμερα. «Δήλωσα πίστη στον χαλίφη από την πρώτη στιγμή που ανακήρυξε το χαλιφάτο» προσέθεσε ο ίδιος.

«Καταφέραμε να συγχρονιστούμε προκειμένου να επιτεθούμε την ίδια χρονική στιγμή» δηλώνει, αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη από τους αδελφούς Κουασί. Ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκοτώθηκε την Παρασκευή σε επιχείρηση αστυνομικών σε εβραϊκό παντοπωλείο. Φαίνεται ότι είχε προλάβει να σκοτώσει τέσσερις από τους ομήρους του.



Η αυθεντικότητα αυτού του βίντεο που έχει διάρκεια 7 λεπτών και 17 δευτερολέπτων, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος εμπλέκεται και σε επίθεση κατά πεζού την Τετάρτη, τον οποίο πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά.

Στο μεταξύ, μακριά από το Παρίσι, στη Συρία, φέρεται να έχει καταφύγει η καταζητούμενη σύζυγος και συνεργός του 32χρονου μακελάρη, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλούνται το βρετανικό δίκτυο BBC και τη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Η Χαγιάτ φέρεται να έφθασε στη Συρία μεσώ Μαδρίτης και Τουρκίας στις 8 Ιανουαρίου.





Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ