Γαλλία: Πέντε νεκροί από την επιχείρηση στο παντοπωλείο (video- ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες)

Τέσσερις όμηροι του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο έχασαν την Παρασκευή τη ζωή τους, όπως και ο ίδιος, στο πλαίσιο ταυτόχρονης επιχείρησης των γαλλικών αρχών βορειοανατολικά του Παρισιού, και κατά των αδελφών Κουασί, που είχαν οχυρωθεί στην περιοχή Νταμαρτάν-αν-Γκελ. 

 Βίντεο της επιχείρησης: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

 

Exclusif France 2 : les images du face-a-face... από francetvinfo

Mεταξύ των ομήρων
 ήταν γυναικόπαιδα, καθώς και ένα βρέφος 6 μηνών. 

"Θα σκοτώσω τους ομήρους αν γίνει επιχείρηση κατά των αδελφών Κουασί" είχε απειλήσει νωρίτερα ο Κουλιμπαλί στο παντοπωλείο, κάτι που φαίνεται ότι μοιραία οδήγησε στις παράλληλες επιχειρήσεις των γαλλικών αρχών. Ο ένοπλος απαιτούσε την απελευθέρωση των αδελφών Κουασί.

Embedded image permalink



Η γαλλική Αστυνομία έχει διαπιστώσει σύνδεση μεταξύ του δράστη της επίθεσης στη Μονρούζ και των αδελφών Κουασί, που πιστεύεται πως είναι οι εκτελεστές της σφαγής στο περιοδικό Charlie Hebdo, την Τετάρτη, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Οι αδελφοί Κουασί εντοπίστηκαν τελικά στην πόλη Νταμαρτάν-αν-Γκελ, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου άρπαξαν έναν όμηρο και ταμπουρώθηκαν μέσα σε τυπογραφείο. Κατά την επιχείρηση στο Νταμαρτάν-αν-Γκελ, τα δύο αδέλφια βρήκαν το θάνατο από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Πηγή: skai.gr