Στους κινηματογράφους (τελικά) η ταινία The Interview

Την προβολή της ταινίας The Interview από ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και μέσω διαδικτύου, αποφάσισε η εταιρεία Sony.

Πρόκειται για την ταινία που φέρεται να ήταν η αιτία πίσω από τον πολύκροτη κυβερνο-επίθεση έναντι της Sony, επίθεση που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδώσει στη Βόρεια Κορέα. Το σατιρικό έργο πραγματεύεται σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη του Βορρά.

Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και έχει καλέσει την Ουάσιγκτον να ερευνήσουν «από κοινού» την υπόθεση, ισχυριζόμενη πως μπορεί να αποδείξει την αθωότητά της.

«Περιφανή» που «σήκωσε ανάστημα» εναντίον αυτών που προσπαθούν να καταπιέσουν την «ελευθερία του λόγου», ανακοίνωσε επισήμως η Sony, μια εβδομάδα αφότου αποφάσισε να αποσύρει την ταινία από τις αίθουσες.

Την απόφαση χαιρέτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε επικρίνει δριμύτατα τη Sony για την αρχική απόφασή της να αποσύρει την ταινία, τονίζοντας πως με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά υπέκυψε στην προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας από την πλευρά «κάποιου, κάπου δικτάτορα».
Πηγή: skai.gr