Απολύθηκε οριστικά ο καθηγητής-ψιλικατζής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Απολύθηκε οριστικά αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γιατί έπαιρνε «φακελάκια» από 250 έως 400 ευρώ για να περνάει τους φοιτητές του. Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του έγινε το 2010.

Το ποσό που θα είχε μέσα το φακελάκι ήταν ανάλογο με τον βαθμό που ήθελαν να πάρουν οι φοιτητές. Ο πανεπιστημιακός, τον οποίο οι συνάδελφοί του αποκαλούσαν «ψιλικατζή», ζητούσε μέσω συνεργάτη του 250 ευρω για το «6» και το ποσό έφτανε τα 400 ευρώ για το «10».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «τιμοκατάλογο», ο φοιτητής που ήθελε να βαθμολογηθεί με «6» θα έβαζε στο φακελάκι 250 ευρώ, όποιος ήθελε «7» θα έβαζε 280 ευρώ, για βαθμό «8» 300 ευρώ, για «9» το ποσό των 350 ευρώ και για «10», 400 ευρώ.)

Μάλιστα, οι τιμές του ήταν σταθερές και δεν έκανε «παζάρια» όταν οι φοιτητές του έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα.

Ο καθηγητής και ο συνεργάτης του, ο οποίος εμφανιζόταν ως βοηθός, απολύθηκαν από το πανεπιστήμιο, ενώ από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και η ποινή επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση.

Πάντως, ο καθηγητής τώρα ζητεί από την Δικαιοσύνη να ακυρώσει την απόλυσή του, ως παράνομη. Όσον αφορά το ποινικό σκέλος, υποστηρίζει ότι έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένεια του και έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ