Αμερικανικές προμήθειες για τους Κούρδους πέφτουν σε χέρια τζιχαντιστών

Τουλάχιστον ένα από τα φορτία με προμήθειες που έριξαν αμερικανικά αεροσκάφη για να τα παραλάβουν Κούρδοι μαχητές στις ανατολικές παρυφές του Κομπάνι έπεσε σε έναν τομέα που ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αεροσκάφη του συνασπισμού έριξαν με αλεξίπτωτα κιβώτια που περιείχαν όπλα, πυρομαχικά και φάρμακα τα οποία προορίζονταν για τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) που πολεμούν εδώ και ένα μήνα με το Ισλαμικό Κράτος.

«Ένα φορτίο που ερρίφθη με αλεξίπτωτο κατέληξε στο Ισλαμικό Κράτος και υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες και για ένα δεύτερο. Σύμφωνα με μία πηγή το δεύτερο φορτίο βρίσκεται ήδη στα χέρια των τζιχαντιστών ενώ σύμφωνα με μια άλλη έχει καταστραφεί από το συνασπισμό», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CentCom) ανακοίνωσε χθες ότι υποχρεώθηκε να καταστρέψει μία από τις παλέτες με τα εφόδια που είχε χάσει το στόχο της κατά τις ρίψεις προκειμένου να αποφύγει να περιέλθει υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και έχει τίτλο «όπλα και πυρομαχικά που ερρίφθησαν από τα αμερικανικά αεροσκάφη και έπεσαν σε μια περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στο Κομπάνι» ένας μασκοφόρος άνδρας που κρατά ένα Καλάσνικοφ, περπατά κοντά σε κιβώτια που είναι δεμένα σε ένα αλεξίπτωτο.

«Αυτές είναι οι αμερικανικές βοήθειες που έριξαν στους άπιστους» λέει ο ίδιος προτού ανοίξει ένα από τα κιβώτια που περιέχει ρουκέτες και χειροβομβίδες.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters