Κλείσιμο

Οι τζιχαντιστές «εκδιώκονται» από το Κομπάνι

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σχεδόν εκδιωχθεί από την πόλη Κομπάνι, όπως δήλωσε στο BBC μια διοικήτρια των κούρδων ανταρτών που υπερασπίζονται την πόλη, κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο

Η διοικήτρια σημείωσε πως οι εξτρεμιστές έχουν υποχωρήσει από σχεδόν όλες τις ζώνες που είχαν καταλάβει μέσα στην πόλη, με εξαίρεση δύο θύλακες αντίστασης στο ανατολικό τμήμα, και εξέφρασε την ελπίδα πως ολόκληρη η Κομπάνι θα απελευθερωθεί σύντομα.

Μιλώντας στο BBC, προσέθεσε πως οι κούρδοι μαχητές λαμβάνουν ενισχύσεις, όπλα και εφόδια, αρνούμενη όμως να αποσαφηνίσει το από πού προήλθε η στήριξη. Υπενθυμίζεται πως η γειτονική Τουρκία έχει απορρίψει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός διαδρόμου για την παροχή βοήθειας στους Κούρδους.

Η διοικήτρια δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές που έχει πραγματοποιήσει ο διεθνής συνασπισμός που έχει συγκροτηθεί κατά του ΙΚ έχουν συμβάλει στην αποδυνάμωση των τζιχαντιστών.

Τυχόν επικράτηση των ισλαμιστών στο Κομπάνι θα τους επέτρεπε να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλη έκταση κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ