Κύπρος: Επίσκεψη Νταβούτογλου στα Κατεχόμενα

Επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, την «πρόεδρο» της λεγόμενης βουλής του ψευδοκράτους Σιμπέλ Σιμπέρ, τον «πρωθυπουργό» Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και την ηγεσία του κατοχικού στρατού.

Η επίσκεψη Νταβούτογλου πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν το δείπνο των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Έιντε, αλλά και ένα 24ωρο πριν την πρώτη, από τον Ιούλιο, κατ' ιδίαν συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου.
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η επίσκεψη Νταβούτογλου θα επηρεάσει το κλίμα, αλλά και το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται με την παρουσία του νέου απεσταλμένου του ΟΗΕ. Κατά την ίδια πηγή, ο τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα στείλει τα ίδια μηνύματα με αυτά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε τα κατεχόμενα την 1η Σεπτεμβρίου.
Δέλεαρ το νερό

Ο «υπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικών Πηγών» του ψευδοκράτους, Χαμίτ Μπακιρτζί, είπε ότι το πρόβλημα λειψυδρίας στην Κύπρο, δεν είναι μόνο στην τ/κ πλευρά, αλλά είναι και στην ε/κ πλευρά και είναι βέβαιο ότι το νερό που θα διοχετευθεί από την Τουρκία στο νησί θα συμβάλει θετικά στη διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Ο Μπακιρτζί είπε ότι το εν λόγω σχέδιο, που κατονομάζεται στην «ΤΔΒΚ» «σχέδιο του αιώνα», θα ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, εντός 70 ημερών και ότι προς τα τέλη του έτους, θα φθάσει το νερό από την Τουρκία στο νησί.

Πηγή: skai.gr