Προκλήσεων συνέχεια από Ερντογάν

Τις αδιάλλακτες δηλώσεις του συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, σε ομιλία του στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδόθηκε σήμερα Τρίτη από τα κατεχόμενα, ο τούρκος πρόεδρος είπε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάνει βήματα στο Κυπριακό αν δεν λάβει εντολές από ορισμένα κέντρα.

Κάλεσε επίσης τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να κάνει βήματα για να λύσει το Κυπριακό, αναφέροντας πως όταν τον συνάντησε δύο φορές ως πρωθυπουργός, του είπε ότι δεν συμφωνούσε με την προσέγγιση του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του τούρκου προέδρου ότι δεν έφθασε στα χέρια του η επιστολή που του απηύθυνε ο κ. Αναστασιάδης στην ορκωμοσία του, στα τέλη Αυγούστου, είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει πως η επιστολή έφτασε στον τούρκο ηγέτη.

Η επιστολή παραδόθηκε από τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο σε υψηλόβαθμό στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα, όπου ο κ. Βενιζέλος είχε μεταβεί για την τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν στην προεδρία.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ