Φιντέλ: Τα Ες-Ες θυμίζουν μερικοί στο NATO

Επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης και του NATO εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, συγκρίνοντας μάλιστα ευρωπαίους εκπροσώπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με τα Ες-Ες των Ναζί.

«Ο κόσμος δεν έχει δει ηρεμία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αφότου η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των ΗΠΑ, αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να λύσει τις διαφορές της με ό,τι έχει απομείνει από δύο μεγάλα έθνη (σ.σ. Ρωσία και Κίνα)», έγραψε χαρακτηριστικά ο 88χρονος Φιντέλ, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Προσέθεσε πως η Ρωσία και η Κίνα είναι οι χώρες που «υλοποίησαν το ηρωικό έργο του να βάλουν τέλος στην ιμπεριαλιστική αποικιοκρατική τάξη που είχαν επιβάλει στον κόσμο η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Κατηγόρησε τη Δύση για «κυνισμό», σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει «σύμβολο ιμπεριαλιστικής πολιτικής».

Στρέφοντας τα βέλη του στο NATO, ο κ. Κάστρο παρομοίασε ευρωπαίους εκπροσώπους της Συμμαχίας με τα Ναζί.

«Πολλοί εντυπωσιάζονται όταν ακούνε τις δηλώσεις που κάνουν κάποιοι ευρωπαίοι εκπρόσωποι του NATO, όταν μιλούν με το στιλ και το πρόσωπο των Ναζιστικών Ες-Ες», έγραψε.

«Η αυτοκρατορία της απληστίας του Αδόλφου Χίτλερ καταγράφεται στην ιστορία χωρίς περισσότερη δόξα από την ενθάρρυνση που δίνεται στις επιθετικές, μπουρζουά κυβερνήσεις του NATO, κάτι που τις κάνει τον περίγελο της Ευρώπης και του κόσμου», συμπλήρωσε ο κομμουνιστής ηγέτης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ