Πρόκειται για την πρώτη ναυτική επίθεση από την έναρξη των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία. Οι αντάρτες, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, έπληξαν το σκάφος από την ακτή με βλήματα πυροβολικού.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των μελών πληρώματος ή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σκάφος. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο Αντρίι Λισένκο, πρόκειται για ένα μικρό περιπολικό πλοίο.
Η Αζοφική Θάλασσα βρέχει την περιοχή της Μαριούπολης, στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Ντόνετσκ, όπου κατοικεί σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας. Κατά τις τελευταίες ημέρες οι αυτονομιστές έχουν εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη ζώνη της Μαριούπολης, με συνέπεια να απειλούν την ίδια την πόλη.
Στα μέσα της εβδομάδας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διέταξε την μετεγκατάσταση του προξενείου της Μαριούπολης, λόγω των επιδεινούμενων συνθηκών ασφαλείας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.