Ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ανταλλαγή κρατουμένων πραγματοποίησαν Ρωσία και Ουκρανία, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σε μία κίνηση που γεννά ελπίδες για αποκλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, η Ουκρανία απελευθέρωσε ομάδα ρώσων αλεξιπτωτιστών που είχε συλλάβει σε ουκρανικό έδαφος. Από την πλευρά της, η Ρωσία άφησε ελεύθερους 63 ουκρανούς στρατιώτες που είχαν περάσει τα σύνορα στις 27 Αυγούστου.

Το RIA επικαλείται ως πηγή τον ρώσο υποστράτηγο Αλεξέι Ραγκόζιν, ο οποίος δήλωσε πως οι αλεξιπτωτιστές επέστρεψαν στη χώρα τους έπειτα από «πολύ δύσκολες» διαπραγματεύσεις.

Δεν αποσαφηνίζεται το πότε έγινε η ανταλλαγή.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το Κίεβο ανακοίνωσε πως συνέλαβε 10 ρώσους αλεξιπτωτιστές και τους παρουσίασε σε δημοσιογράφους ως απόδειξη για την εμπλοκή του ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία είχε απαντήσει ότι οι άνδρες πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος.

Σημειώνεται πως το ρωσικό πρακτορείο Interfax μεταδίδει πως οι ρωσόφιλοι αντάρτες στην περιοχή του Ντόνετσκ παρέδωσαν στις ουκρανικές δυνάμεις 223 αιχμαλώτους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Reuters