Τετράωρη μονομερή εκεχειρία ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Μονομερή ανθρωπιστική εκεχειρία διάρκειας τεσσάρων ωρών στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν πριν από λίγη ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Η εκεχειρία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 15:00 το απόγευμα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) και θα λήξει στις 19:00 το απόγευμα.

Ο ισραηλινές δυνάμεις αποσαφήνισαν πάντως πως η κατάπαυση του πυρός δεν θα έχει ισχύ στις περιοχές όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα σταματήσει η καταστροφή των σηράγγων που χρησιμοποιούν παλαιστίνιοι αντάρτες προκειμένου να εισχωρήσουν στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί τους κατοίκους της Γάζας να μην επιστρέψουν στις περιοχές που τους έχει ζητηθεί να εγκαταλείψουν και προειδοποιεί πως θα απαντήσει με ένοπλη βία σε κάθε «απόπειρα επίθεσης κατά του Ισραήλ».



Η μονομερής εκεχειρία ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε ο ΟΗΕ κατά του Ισραήλ για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σχολείου-καταφυγίου του Οργανισμού στη Γάζα.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ έκανε λόγο για επίθεση που προκαλεί «παγκόσμια ντροπή», ενώ έκανε γνωστό πως η υπηρεσία αρωγής του Οργανισμού (UNRWA) είχε ενημερώσει 17 φορές το Ισραήλ ότι το σχολείο στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια φιλοξενούσε εκτοπισμένους αμάχους.

Η τελευταία ειδοποίηση είχε γίνει «ώρες πριν την επίθεση».


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ