Παλαιστίνιοι: Εκατοντάδες νεκροί και πάνω από 2 χιλιάδες τραυματίες στη Γάζα

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Γάζας, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών τις τελευταίες 12 ημέρες από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων ανήλθε σε 342, ενώ πάνω από 2.385 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα δε με τη Χαμάς, κατά τη δεύτερη ημέρα επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού τουλάχιστον 46 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς.

Από την πλευρά του, το Τελ Αβίβ ανέφερε ότι δυο ισραλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και τέσσερις τραυματίστηκαν από μαχητές της Χαμάς που παραβίασαν τη μεθόριο. «Οι στρατιώτες ονομάζονται (…) Άνταρ Μπερσανάο, 20 ετών από τη Νεχαρίγια και (…) Άμοτζ Γκρίνμπεργκ, 45 ετών, από το Χοντ Χασαρόν» επισήμανε ο στρατός σε ένα δελτίο Τύπου.

Κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ανακαλύφθηκαν 13 σήραγγες της παλαιστινιακής οργάνωσης που χρησιμοποιούνται για τη λαθραία διακίνηση όπλων, αγαθών, κεφαλαίων και τη μετακίνηση ενόπλων.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους στην κεντρική Γάζα να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Στη Λωρίδα της Γάζας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση λόγω της σύγκρουσης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ