Επεισόδια στη Βραζιλία μετά τη συντριβή από τη Γερμανία

Σε θρίλερ εξελίχθηκε για τη Βραζιλία ο χθεσινός ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «σελεσάο» γνώρισε ταπεινωτική ήττα 7-1 από τη Γερμανία, μέσα στην ίδια της τη χώρα και η απογοήτευση, αλλά και οργή των οπαδών της ομάδας ήταν διάχυτη σε όλη τη χώρα.

Επεισόδια, κλοπές, λεηλασίες, αλλά κι έναν τραυματισμό έφιππου αστυνομικού στο Ρεσίφε, αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την χώρα του καφέ, τις πρώτες ώρες μετά την ήττα της Γερμανίας.

Σε αρκετές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με ομάδες οργισμένων φιλάθλων να συγκρούονται με την αστυνομία και να προβαίνουν σε λεηλασίες.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαψαν βραζιλιάνικες σημαίες, ενώ στο Σάο Πάολο οργισμένοι οπαδοί έκαψαν λεωφορεία.

Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στο στάδιο Μινεράο του Μπέλο Οριζόντ, για να είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που στις εξέδρες ξεσπάσουν επεισόδια.

Καυστικοί ήταν οι δύο μεγάλοι Βραζιλιάνοι άσοι του παρελθόντος Ριβάλντο και Ζιλμπέρτο Σίλβα μετά την ταπεινωτική ήττα από τη Γερμανία. Ο Ριβάλντο τόνισε στο μήνυμα του: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη, είμαι πολύ στενοχωρημένος, αλλά ο Θεός είναι Θεός και ξέρει γιατί γίνονται όλα τα πράγματα. Ας σκεφτούμε τι θα γίνει με τη χώρα μας από εδώ κι εμπρός και την χώρα μας τον Οκτώβριο, γιατί η ζωή συνεχίζεται. Ο Θεός να σας ευλογεί».
Με την σειρά του ο Ζιλμπέρτο, ήταν καυστικός για το επίπεδο του ποδοσφαίρου της χώρας και για το τι πρέπει να γίνει από δω κι εμπρός: «Νομίζω πως είναι ώρα ν' αναδιοργανώσουμε το ποδόσφαιρο στην πατρίδα μας. Είναι εύκολο να το λες μετά από μια τέτοια ήττα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».


Πηγή: skai.gr