Ιράκ: Δημόσια εμφάνιση του «χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους για πρώτη φορά (video)

Για πρώτη φορά σε βίντεο εμφανίστηκε το Σάββατο ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος ονομάσθηκε «χαλίφης» από την οργάνωσή του. Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε ισλαμικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί τους μουσουλμάνους να τον «υπακούουν». «Κάντε τζιχάντ για χάρη του Αλλάχ» παρότρυνε τους οπαδούς του.

«Είμαι ο ηγέτης που ορίσθηκε για να σας κατευθύνει, όμως δεν είμαι καλύτερος από εσάς. Αν πιστεύετε πως έχω δίκιο, βοηθήστε με και αν πιστεύετε πως έχω άδικο, συμβουλεύστε με και βάλτε με στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος φορούσε μαύρο τουρμπάνι και μακριά παραδοσιακή ενδυμασία.

Μίλησε επίσης για πρακτικά ζητήματα, καλώντας γιατρούς, δικαστές, μηχανικούς και ειδικούς στην ισλαμική νομολογία να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του «χαλιφάτου.»

Ο τζιχαντιστής ηγέτης έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια κηρύγματος την Παρασκευή στη Μοσούλη, την οποία κατέκτησαν οι μαχητές του κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 9 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι γειτονικές μουσουλμανικές χώρες και θρησκευτικοί ηγέτες καταγγέλλουν τον Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι ως «ψευτοχαλίφη» που δεν έχει την έγκριση όλου του μουσουλμανικού κόσμου για να φέρει τέτοιον τίτλο.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ