Νέα επεισόδια στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Νέα επεισόδια έφεραν αντιμέτωπους, κοντά στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης τις δυνάμεις της τάξης και ταραχοποιούς, μετά από μια διαδήλωση κατά του συμβολαίου πρώτης απασχόλησης, ανέφεραν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή.
Οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με δακρυγόνα στους πενήντα περίπου ταραχοποιούς, που ντυμένοι με πουλόβερ με κουκούλες και μαντήλια στο πρόσωπο, τους πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Φωνάζοντας «αστυνομία παντού, πουθενά δικαιοσύνη» ή «απελευθερώστε την Σορβόννη», οι πολύ ευκίνητοι ταραχοποιοί, προσπαθούσαν να προσεγγίσουν στα μεταλλικά χωρίσματα που απομονώνουν--από τα προηγούμενα επεισόδια--όλο το προαύλιο της Σορβόννης, σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης του Μάη του 1968.
Ορισμένοι αφαίρεσαν επίσης και ένα πανό για διαφημίσεις του Δήμου του Παρισιού και προσπάθησαν να το πετάξουν στις δυνάμεις της τάξης, άλλοι πέταξαν προς το μέρος τους φλεγόμενα στρώματα.
Ένας συνδικαλιστής 39 ετών τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο το βράδυ στο Παρίσι στην διάρκεια παρόμοιας σύγκρουσης και βρίσκεται και σήμερα σε κωματώδη κατάσταση.
Περίπου 40.000 φοιτητές και μαθητές λυκείου διαδήλωσαν στην Γαλλία κατά του συμβολαίου πρώτης απασχόλησης, από αυτούς οι 5000 στο Παρίσι, σύμφωνα με καταμέτρηση της αστυνομίας.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr