Ποροσένκο: Οι τρομοκράτες θα πάρνουν επαρκή απάντηση για την κατάρριψη του αεροσκάφους

«Επαρκή απάντηση» στην κατάρριψη ουρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους από ρωσόφιλους αντάρτες, η οποία προκάλεσε το θάνατο 49 ουκρανών στρατιωτών πάνω από την ανατολική πόλη του Λουχάνσκ, υποσχέθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε κυνικές τρομοκρατικές ενέργειες αυτού του μεγέθους πρέπει να τιμωρηθούν. Η Ουκρανία χρειάζεται την ειρήνη, ωστόσο, οι τρομοκράτες θα λάβουν μία επαρκή απάντηση», σημείωσε, μέσω γραπτής δήλωσης ο ουκρανός πρόεδρος.

Ο ουκρανός ηγέτης κάλεσε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να εξετασθούν οι επιλογές που έχει το Κίεβο.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το μεταγωγικό IL-76 καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ, ένα από τα λίγα σημεία της πόλης που δεν ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες.

Το υπουργείο έκανε λόγο για μία «κυνική» και «ηθελημένη» επίθεση από την πλευρά «τρομοκρατών».

ΟΙ ουκρανικές εισαγγελικές Αρχές έχουν αρχίσει έρευνα σχετικά με την κατάρριψη, βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.


Βίντεο που φέρεται να είναι από την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους

Εν τω μεταξύ, έναν «πραγματικά ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό» εντόπισαν οι σωματοφύλακες του κ. Ποροσένκο κοντά στα γραφεία του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

«Ο μηχανισμός βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, κοντά στην πύλη από την οποία περνούν τα προεδρικά αυτοκίνητα. Περιείχε πέντε χειροβομβίδες και ένα κιλό μεταλλικών παξιμαδιών».

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της προεδρίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ