Ερντογάν προς μικρό διαδηλωτή που κατέβασε την τουρκική σημαία: Θα πληρώσεις το τίμημα

Την οργή του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε το κατέβασμα της τουρκικής σημαίας την Κυριακή σε μια στρατιωτική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ από ένα μικρό διαδηλωτή κουρδικής καταγωγής.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα. Το γεγονός ότι [ο διαδηλωτής] είναι ένα παιδί δεν μας αφορά. Θα πληρώσει το τίμημα με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνοι που τον έστειλαν εκεί. Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί μόνο και μόνο επειδή το πρόσωπο που επιτέθηκε στο ιερό μας [σύμβολο] με τέτοιο τρόπο είναι ένα παιδί », δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ρουχανί στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε επίσης τους στρατιωτικούς αξιωματούχους της βάσης που απέτυχαν να αποτρέψουν το συμβάν: «Ανεβαίνει στον ιστό και μετά βγάζει τη σημαία. Όλες οι στρατιώτες και οι διοικητές στους οποίους είχε ανατεθεί (η περιφρούρηση της βάσης) θα πληρώσουν το τίμημα γι 'αυτό», είπε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ κάλεσε τους πάντες «να ενεργήσουν υπεύθυνα και να αποφύγουν προκλητικές, δράσεις και εκφράσεις», ενώ ο στρατός εξέδωσε μια πολύ σκληρή δήλωση σχετικά με το περιστατικό.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν όμως και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην τουρκική σημαία, το σύμβολο του τουρκικού έθνους και της ανεξαρτησίας μας, για την οποία έχυσαν το αίμα τους οι μαρτύρές μας», από ένα πρόσωπο που δεν έχει καμία αξία. «Θέλουμε επίσης να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι θα βρούμε και θα τιμωρήσουμε τα άτομα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά το Γενικό Επιτελείο Στρατού τη Δευτέρα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ