Ιράκ: Τουλάχιστον 2 νεκροί ο απολογισμός από την ανταλλαγή πυρών σε πανεπιστήμιο

Τουλάχιστον δυο νεκροί είναι ο απολογισμός από την κατάσταση ομηρίας σε πανεπιστήμιο Άνμπαρ, στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ραμάντι που έληξε με επιχείρηση των ιρακινών αρχών. Πηγές στο νοσοκομείο του Ραμάντι είπαν πως παρελήφθησαν τα πτώματα δύο ανθρώπων, ενός φοιτητή και ενός αστυνομικού.

Οι ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας πριν αποσυρθούν από τους χώρους του πανεπιστημίου, με τις ιρακινές αρχές να δηλώνουν ότι το πανεπιστήμιο είναι και πάλι υπό οτν έλεγχό τους μετά την επιχείρηση που διεξήγαγαν. Οι ένοπλοι φαίνεται ότι ήταν μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

Συνοικίες του Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, βρίσκονται από τις αρχές Ιανουαρίου στα χέρια εξεγερμένων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μέλη του ΙΚΙΛ,

Σφοδρές μάχες έφεραν το Σάββατο, για δεύτερη διαδοχική ημέρα αντιμέτωπους στη Μοσσούλη την ιρακινή αστυνομία και τους τζιχαντιστές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 59 άνθρωποι, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Ο πρωθυπουργός Νούρι Αλ Μάλικι δέχεται έντονη κριτική για την αδυναμία του να θέσει τέλος στις βιαιοπραγίες, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 3.500 ανθρώπους από τις αρχές του 2014.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ