Έρογλου: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού

“Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για συμφωνία”, διαμήνυσε ο Τ/Κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου αναφερόμενος στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού σε συνέδριο στην πόλη Σίβας της Τουρκίας με θέμα “Το χθες, το σήμερα και το αύριο της Κύπρου”.

Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι Σίγμα, ο Τ/Κ ηγέτης σημείωσε ότι “αυτή τη στιγμή ο Τ/κ λαός έχει φτάσει στο σημείο να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αλλά αν οι διαπραγματεύσεις παρατραβήξουν και δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς τότε είναι δύσκολο να βρούμε αυτή την πίστη ανάμεσα στους Τ/κ και την επόμενη χρονιά”.

Ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι “η υπόθεση της Κύπρου δεν είναι υπόθεση μόνο των Τ/κ αλλά είναι υπόθεση και της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και του τουρκικού λαού”, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό για τους Τ/κ να υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία.

Υποστήριξε ότι “οι Ε/κ ισχυρίζονται πως τα γεγονότα στην Κύπρο ξεκίνησαν με τον αγώνα της Τουρκίας” και πρόσθεσε: “Δυστυχώς οι Ε/κ έχουν εξαπατήσει όλο τον κόσμο και μάλιστα πολλά κράτη του κόσμου δυστυχώς πιστεύουν αυτό το ψέμα”.

Ο Ντερβίς Έρογλου
επέκρινε την ΕΕ ότι δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της προς τους Τ/κ, προσθέτοντας ότι βασιζόμενοι στην πείρα του παρελθόντος δεν είναι δυνατόν να αποδέχονται κάθε τι που θα πει η ΕΕ. “Η ΕΕ ήθελε να συμμετάσχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ένα εκπρόσωπό της αλλά εμείς το αρνηθήκαμε. Από τη στιγμή που θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οπωσδήσποτε θα λαμβάνει αποφάσεις υπέρ του μέλους της γι αυτό εμείς είπαμε ότι δεν το αποδεχόμαστε”, είπε ο Ντερβίς Έρογλου.
Πηγή: skai.gr