Καναδάς: Ένοπλος σκότωσε τρεις αστυνομικούς

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες βράδυ από πυρά ενόπλου άνδρα, ηλικίας περίπου 20 ετών, και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στο Μόνκτον, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Νιου Μπράνσγουικ στον ανατολικό Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Τραυματίστηκε και νοσηλεύεται και ένα τρίτο άτομο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για αστυνομικό.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του υπόπτου, του 24χρονου Τζάστιν Μπουρκέ, όπως ταυτοποιήθηκε από τη Βασιλική Καναδική Αστυνομία (GRC), η οποία το δημοσιοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter, χωρίς να δίνει πληροφορίες για τις συνθήκες των πυροβολισμών.

Ο ύποπτος φέρεται να κρυβόταν σε δασώδη περιοχή βόρεια της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ζήτησε από τους κατοίκους να ασφαλίσουν τα σπίτια τους και να μην βγουν από αυτά. "Μείνετε μέσα. Κλειδώστε τις πόρτες σας", συνέστησε η ομοσπονδιακή αστυνομία, καλώντας επίσης τους οδηγούς να μένουν μακριά από την περιοχή όπου η αστυνομία διεξάγει την έρευνα για τον εντοπισμό του υπόπτου.

Ο δήμαρχος του Μόνκτον, πόλη 70.000 κατοίκων, Ζορζ Λεμπλάν επανέλαβε την έκκληση των αρχών προς όλους τους πολίτες, καλώντας τους να είναι "προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας, η οποία εργάζεται σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες".

Ο δήμαρχος συνέστησε σε όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να πάνε σε φίλους ή κοντά στην οικογένειά τους όπου και να "παραμείνουν μέχρι νεωτέρας".
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ