Κλείσιμο

ΗΠΑ: Για ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στις ακτές της Καλιφόρνια κάνει λόγο πτέραρχος

Για αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στην περιοχή του Ειρηνικού, τα οποία έφθασαν μέχρι τις ακτές της Καλιφόρνια, έκανε λόγο τη Δευτέρα ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στην περιοχή πτέραρχος Χέρμπερτ Κάρλαϊλ. Ο Κάρλαϊλ ανακοίνωσε και αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών πολεμικών πλοίων.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πτέραρχο η Ουκρανική κρίση έχει αυξήσει κατακόρυφα την ρωσική αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης από πλευράς Ρωσίας, η οποία όμως έχει και ρόλο συλλογής πληροφοριών.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν επίσης γύρω από το αμερικανικό νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό, με ένα αμερικανικό μαχητικό F-15 να αναχαιτίζει ένα ρωσικό βομβαρδιστικό.
Ο πτέραρχος Κάρλαϊλ σημείωσε επίσης ότι οι αεροπορικές περιπολίες της Ρωσίας γύρω από τα νησιά της Ιαπωνίας και την Κορέα έχουν αυξηθεί «δραστικά». Το ίδιο συμβαίνει και με τη δραστηριότητα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην δεξαμενή σκέψης «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών» στην Ουάσιγκτον από τον ίδιο τον πτέραρχο.
Πηγή: skai.gr