Καναδάς: Απεβίωσε ο Ρούμπιν «Χάρικεϊν» Κάρτερ

Aπεβίωσε, σήμερα Κυριακή, στο Τορόντο του Καναδά, ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος Ρούμπιν «Χάρικεϊν» (σ.σ τυφώνας) Κάρτερ, ο οποίος θεωρείται σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αγώνων κατά των διακρίσεων των αφροαμερικανών.

Ο Κάρτερ, ο οποίος πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή για μια τριπλή ανθρωποκτονία που δεν διέπραξε, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού διαπιστώθηκε κακοδικία, πέθανε σε ηλικία 76 ετών σύμφωνα με δημοσιεύματα των καναδικών ΜΜΕ.

Ο πρώην αθλητής έδινε τους τελευταίους μήνες μάχη με τον καρκίνο του προστάτη που δεν κατάφερε να κερδίσει. Πέθανε στην καναδική πόλη στην οποία ζούσε από τότε που απελευθερώθηκε από τη φυλακή το 1985.

Ο Κάρτερ, θεωρείται λαϊκός ήρωας από πολλούς Αμερικανούς, και ιδιαίτερα την αφροαμερικανική κοινότητα, και η ζωή και το σθένος του απαθανατίστηκαν τόσο στην ταινία του 1999, με τον Ντέντζελ Ουάσιγκτον να τον υποδύεται, όσο και σε τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν.

Ως πυγμάχος μεσαίων βαρών θεωρούνταν ιδιαίτερα ταλαντούχος, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο του 1964, αλλά η φυλάκιση του στοίχισε την ευκαιρία για μια σπουδαία καριέρα. Είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο.





Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ