Δήμαρχος Σλαβιάνσκ προς Πούτιν: Στείλε δυνάμεις στην Ουκρανία!

Έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποστείλει δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης στο Σλαβιάνσκ απηύθυνε ο φιλορώσος αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης. Το Μεγάλο Σάββατο, σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ φιλορώσων και ουκρανών σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

"Σας ζητούμε να εξετάσετε το ταχύτερο δυνατό την αποστολή δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης για να υπερασπιστούν τον πληθυσμό από τους φασίστες", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο Βιάτσεσλαβ Πονομαριόφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Σλαβιάνσκ κατά την οποία ανέγνωσε μια έκκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Πονομαριόφ, ο τοπικός πληθυσμός απειλείται από την ουκρανική εθνικιστική οργάνωση Δεξιός Τομέας, την οποία κατηγόρησε εξάλλου ότι ευθύνεται για την φονική ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στην πόλη.

Ο Πονομαριόφ επέβαλε επίσης σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Σλαβιάνσκ. "Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ σήμερα. Από τα μεσάνυχτα ως τις 6:00 το πρωί απαγορεύεται να κυκλοφορεί κάποιος στους δρόμους", σημείωσε κατά την συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε.

Ένα αυτοκίνητο κυκλοφορούσε σήμερα το απόγευμα στην πόλη για να ενημερώσει τον πληθυσμό για το μέτρο αυτό.

Κατηγορίες για την ευθύνη του αιματηρού περιστατικού στο Σλαβιάνσκ ανταλλάσσουν Μόσχα και Δεξιός Τομέας. 


Η Μόσχα κατήγγειλε το Κίεβο για έλλειψη βούλησης να αφοπλιστούν οι ουκρανοί εξτρεμιστές, κατονομάζοντας το Δεξιό Τομέα και κάνοντας λόγο για «πρόκληση των φανατικών εθνικιστών της Ουκρανίας». 

Από την πλευρά τους, οι εθνικιστές του Δεξιού Τομέα διαψεύδουν ότι διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε κοντά στην Σλαβιάνσκ και κατηγόρησαν τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ