Ουκρανία: Ένταση στη Μαριούπολη - Νεκροί τρεις αυτονομιστές

Τρεις φιλορώσοι αυτονομιστές έπεσαν νεκροί στη Μαριούπολη της Ανατολικής Ουκρανίας σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, οι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε μία βάση του στρατού στη Μαριούπολη και οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις αυτονομιστές.

O κ. Αβάκοφ πρόσθεσε ότι τραυματίστηκαν 13 από τους αυτονομιστές και συνελήφθησαν 63. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους ουκρανούς στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται στη Γενεύη η τετραμερής συνάντηση αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ε.Ε. και της Ουκρανίας με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ε.Ε., στο τραπέζι θα καθίσουν ο Τζον Κέρι, ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Κάθριν Αστον και ο Αντριι Ντεστσίτσια.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι ΗΠΑ και η Ρωσία εξακολουθούν να επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες.

Η Ρωσία μπορεί να υποστεί περαιτέρω κυρώσεις αν εντείνει την υποστήριξή της προς τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτό που έχω πει επανειλημμένα είναι ότι κάθε φορά που η Ρωσία λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας θα υπάρξουν συνέπειες», είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο CBS.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα κλιμακώνει τη ρητορική της έναντι των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον οτι εγκρίνει «τον πόλεμο που έχει κηρύξει το Κίεβο εναντίον του ίδιου του λαού».
Πηγή: skai.gr