Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία

Το σχέδιο συνθήκης της Κρατικής Δούμας που εντάσσει την Κριμαία στη ρωσική επικράτεια ενέκρινε ο πρόεδρος της Ρωσίας όπως ανακοίνωσε η Μόσχα. Όπως διευκρίνισε το Κρεμλίνο, ο ρώσος πρόεδρος θα υπογράψει τη συνθήκη με τον ηγέτη της Κριμαίας.

Σε έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο ρώσος πρόεδρος ζητεί από τη ρωσική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να εγκρίνουν στη σχετική συνθήκη, την οποία και προτίθεται να επικυρώσει.

Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε τη Δευτέρα προεδρικό διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της ρωσόφωνης δημοκρατίας της Κριμαίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξή της στη ρωσική επικράτεια.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει ότι θα ήταν «τώρα» χρήσιμο να υπογραφεί η συμφωνία της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Ο ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι μια συμφωνία για την ένταξη της Κριμαίας στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι "λογική", και αποκαλεί την επερχόμενη συμφωνία ως πρακτικό βήμα.

Διάγγελμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση για το ζήτημα της προσχώρησης της Κριμαίας στη Ρωσία πρόκειται να απευθύνει εντός της ημέρας ο Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Σήμερα Τρίτη, Ιάπωνας αξιωματούχος ανακοίνωσε επίσης ότι το Τόκιο θα επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα. Τη Δευτέρα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος ρώσων αξιωματούχων και αξιωματούχων της Κριμαίας, πρόσωπα τα οποία κατηγόρησαν για υποβάθμιση της εδαφικής ακεραιότητας και αυτοκυριαρχίας της Ουκρανίας.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ