Κομμάτι (;) του αγνοούμενου αεροσκάφους στα νερά του Βιετνάμ

Αντικείμενο που ενδέχεται να προέρχεται από το αγνοούμενο αεροσκάφος των Malaysian Airlines εντόπισε το απόγευμα της Κυριακής βιετναμέζικο αεροσκάφος.

Άγνωστο παραμένει εάν το αντικείμενο όντως προέρχεται από το εξαφανισμένο Boeing 777-200, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ αργά το βράδυ της Παρασκευής (20:40 ώρα Ελλάδος), με 239 επιβαίνοντες.

Η αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας ανακοίνωσε πως στο σημείο επικρατεί πυκνό σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξακριβωθεί αν πρόκειται για συντρίμμια του αεροσκάφους.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα αποσταλούν περισσότερα αεροσκάφη προκειμένου να επιβεβαιωθεί το εύρημα και να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κομμάτι του αεροσκάφους.

Ωστόσο, το υπουργείο Επικοινωνίας του Βιετνάμ ανακοίνωσε πως ενδέχεται να πρόκειται για τμήμα πόρτας ή της ουράς του αεροπλάνου.

Το αντικείμενο βρέθηκε περίπου 80 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού Το Τσου, που βρίσκεται νοτιοδυτικά των ακτών του Βιετνάμ.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τμήμα του αεροσκάφους, θα είναι το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο που θα «δείχνει» συντριβή. Έως τώρα, οι μοναδικές άλλες ενδείξεις που έχουν βρεθεί είναι δύο πετρελαιοκηλίδες που εντοπίστηκαν επίσης στα νερά νότια του Βιετνάμ, χωρίς όμως να συνοδεύονται από συντρίμμια.

Οι έρευνες συνεχίζονται με ανοιχτά να παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης, μετά την ανακάλυψη πως δύο από τους δηλωμένους επιβάτες χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια, έχοντας μάλιστα αγοράσει ταυτόχρονα τα εισιτήρια τους αλλά και εισιτήρια για την πτήση-σύνδεση από το Πεκίνο προς την Ευρώπη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ