Κλείσιμο

Ρωσική σημαία σήκωσαν στη Βουλή και το κυβερνείο της Κριμαίας

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία πυροδοτεί η κατάληψη του κοινοβουλίου και του κυβερνητικού μεγάρου της Κριμαίας από ενόπλους, με τις δυνάμεις ασφαλείας να αποκλείουν περιοχές γύρω από τα κατειλημμένα κτήρια, καθώς εντείνονται οι φόβοι για αποσχιστικές τάσεις στη ρωσόφωνη και ρωσόφιλη περιοχή, η οποία φιλοξενεί τη μεγάλη ρωσική ναυτική βάση της Σεβαστούπολης.

«Έχουμε λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουμε εξτρεμιστικές ενέργειες και να μην επιτρέψουμε την κατάσταση να κλιμακωθεί σε ένοπλη σύγκρουση στο κέντρο της πόλης», διεμήνυσε μέσω Facebook ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, σύμμαχος της Γιούλια Τιμοσένκο.

Το υπουργείο εσωτερικών επίσης έθεσε σε κατάσταση συναγερμού και ύψιστης ετοιμότητας τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες σήκωσαν τη ρωσική σημαία και στα δύο κυβερνητικά κτήρια.

Φορούσαν στολές χωρίς διακριτικά αλλά είχαν διακοσμήσει τις στολές τους με τα χρώματα της νίκης του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έως τώρα δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα.

Χθες Τετάρτη, ο χώρος μπροστά από το κοινοβούλιο της Κριμαίας στην πρωτεύουσα Σιμφερούπολη ήταν το σημείο βίαιων επεισοδίων μεταξύ φιλορώσων διαδηλωτών, που ζητούν απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία, και οπαδών των νέων φιλοευρωπαϊκών Αρχών που έχουν αναλάβει την εξουσία στο Κίεβο.

Οι νέες ταραχές στην Κριμαία έρχονται ώρες μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Κίεβο, η οποία και αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα Πέμπτη, κι ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε 150.000 ρώσους στρατιώτες να προετοιμαστούν για γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Μόσχα αρνήθηκε πως οι ασκήσεις, που δεν είχαν ανακοινωθεί προγενέστερα, συνδέονται με την κρίση στην Ουκρανία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ