Στους 10 οι νεκροί καθώς δεν τελειώνουν οι ταραχές στη Βενεζουέλα

Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί από τις αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ταλανίζουν επί 10 πλέον ημέρες τη Βενεζουέλα, θέτοντας τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης κατά τη 10μηνη θητεία του.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βάδισαν στην πρωτεύουσα Καράκας το βράδυ του Σαββάτου, συμμετέχοντας σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις αλλά και φιλοκυβερνητικές αντιδιαδηλώσεις, δίχως ευτυχώς να σημειωθούν βίαια επεισόδια.

Τα τελευταία θύματα είναι μία φοιτήτρια η οποία πυροβολήθηκε από την στρατιωτική αστυνομία στο πρόσωπο την περασμένη Τετάρτη με σφαίρες καουτσούκ και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της, και ένας άνδρας που σκοτώθηκαν όταν έπεσε με τη μοτοσικλέτα του πάνω σε συρματόπλεγμα το οποίο είχε τοποθετηθεί διαδηλωτές.

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 134.

Η κυβέρνηση Μαδούρο ισχυρίζεται πως «φασιστικές ομάδες» επιδιώκουν την πραξικοπηματική ανατροπή του καθεστώτος, ενώ η αντιπολίτευση αντιτείνει πως άτακτες φιλοκυβερνητικές ομάδες επιτίθενται σε φιλειρηνικούς διαδηλωτές.

Οι αντικυβερνητικοί διαμαρτύρονται για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, τις μεγάλες ελλείψεις βασικών αγαθών, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, την υψηλή ανεργία και την εγκληματικότητα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ