Κιμ Γιονγκ Ουν: Φραξιονιστής, βρώμικος και αντεπαναστάτης ο θείος Γιανγκ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καυχήθηκε την Τετάρτη ότι η Βόρεια Κορέα εισέρχεται στο νέο έτος πιο ισχυρή, λόγω της εξάλειψης της «φραξιονιστικής βρωμιάς», μια έμμεση αναφορά στον άλλοτε κραταιό θείο του νεαρού ηγέτη Γιανγκ Σονγκ Θάεκ, ο οποίος εκτελέστηκε τον περασμένο μήνα. Ήταν η πρώτη δημόσια δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση εκτέλεσης του θείου του. 

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κιμ, που περιελάμβανε μια πρόσκληση για τη βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων με τη Σεούλ, αλλά παράλληλα και μια προειδοποίηση για πιθανή «πυρηνική καταστροφή» στην κορεατική χερσόνησο, ο βορειοκορεάτης ηγέτης έκανε αναφορά στον πρώην μέντορά του χωρίς να τον κατονομάσει. 

«Η έγκαιρη, και ακριβής, απόφαση του κόμματός μας να εξαγνίσει αντικομματικά, αντεπαναστατικά και φραξιονιστικά στοιχεία βοήθησαν πολύ στην παγίωση της ενότητας του κόμματος και της επανάστασης, και ενίσχυσε την αλληλεγγύη μας 100 φορές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιμ.

Ζήτησε ακόμη «πανεθνική ιδεολογική εκπαίδευση» και «πολιτική ευαισθητοποίηση» για την εξάλειψη «έστω και του παραμικρού φαινομένου και στοιχείου» υπονόμευσης της ενότητας της χώρας.

«Είναι αναγκαίο να θεσπιστεί αυστηρή επαναστατική πειθαρχία και τάξη σε όλους τους τομείς της επαναστατικής πάλης...» είπε ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, υποσχόμενος την καταστολή «κάθε είδους ξένης ιδεολογίας και παρακμιακού τρόπου ζωής» .
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας