Ουκρανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο (φωτό - βίντεο)

Στην "αποκαθήλωση" του εμβληματικού αγάλματος του Λένιν, στην πλατεία Μπεσαράμπσκια στο Κίεβο, προχώρησε ομάδα ουκρανών αντικυβερνητικών διαδηλωτών που συμμετέχουν στα συλλαλητήρια της Κυριακής ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της Βικτόρ Γιανουκόβιτς, που αποφάσισε να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters οι διαδηλωτές διέλυσαν με αξίνες και σφυριά το άγαλμα, σύμβολο της σοβιετικής περιόδου. "Δεν υπάρχει πια ο Λένιν στο Κίεβο!" δήλωσε μέσω Twitter o γραμματέας του κόμματος Ελευθερία Αλεξάντρ Αρονέτς.

Από νωρίς την Κυριακή τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Κίεβο διαδηλώνοντας κατά του Γιανουκόβιτς και ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Από την πλευρά της, η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε γραπτό μήνυμα της που διάβασε η κόρη της Γεβγκένια ενώπιον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών ζήτησε και αυτή την άμεση αποχώρηση από την εξουσία του ουκρανού προέδρου.

"Είμαστε εδώ για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ουκρανίας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Θέλουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη για όλο τον κόσμο", δήλωσε ένας διαδηλωτής. "Η Ουκρανία ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στην Ευρώπη" ανέφερε ένας άλλος.


Embedded image permalink

Οι διαδηλωτές στο Κίεβο αποκαθήλωσαν το άγαλμα του Λένιν

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ