Κλείσιμο

Ένα στα πέντε παιδιά στη Νέα Υόρκη δεν έχει αρκετό φαγητό στο σπίτι του

Το 20% των παιδιών που ζουν στη Νέα Υόρκη, δηλαδή ένα στα πέντε, δεν έχει αρκετό φαγητό στο σπίτι του, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει ότι το ποσοστό των ανηλίκων που υποσιτίζονται αυξήθηκε κατά 10% μέσα σε μια τετραετία.

Η έρευνα του "Συνασπισμού ενάντια στην πείνα" έρχεται να προστεθεί στις μελέτες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και δείχνουν τις τεράστιες ανισότητες σε μια πόλη που φιλοξενεί εκατοντάδες εκατομμυριούχους και αρκετούς δισεκατομμυριούχους.

Ο Συνασπισμός εξηγεί ότι η αύξηση του αριθμού των παιδιών που δεν τρέφονται επαρκώς οφείλεται εν μέρει στον τυφώνα Σάντι, στις περικοπές των κοινωνικών προγραμμάτων και στις αδυναμίες που εξακολουθεί να παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία.

Συνολικά ένας στους έξι Νεοϋορκέζους, δηλαδή 1,3-1,4 εκατομμύρια άνθρωποι, δεν είχαν αρκετό φαγητό στο σπίτι τους την περίοδο 2010-12.

Ο Τζόελ Μπεργκ, ο διευθυντής του Συνασπισμού, υποστήριξε ότι η συνέχιση των συνεχιζόμενων περικοπών στον προϋπολογισμό προμηνύει ότι "τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη". "Την ίδια ώρα που οι πλούσιοι τρέφονται καλύτερα από ποτέ, ένας στους έξι γείτονές μας παλεύουν με την πείνα. Η πρόσφατη ομοσπονδιακή περικοπή των κουπονιών για τρόφιμα θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα", σημείωσε.

Σύμφωνα με την έκθεση, στα λαϊκά συσσίτια και τις διανομές τροφίμων η ζήτηση αυξήθηκε κατά 10% φέτος αλλά οι πόροι τους, από τις κρατικές ενισχύσεις και τις ιδιωτικές δωρεές, μειώθηκαν ταυτόχρονα κατά 57%.

"Το εισόδημα της μεσαίας τάξης είναι σήμερα χαμηλότερο σε σχέση με πριν από μια δεκαετία. Η φτώχεια, η πείνα και ο αριθμός των αστέγων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα", τόνισε ο Μπεργκ υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή λίγο πάνω από αυτό.
Πηγή: skai.gr