Συριακό: Άκαρπες οι συνομιλίες για ημερομηνία για την ειρηνευτική διάσκεψη

Την αποτυχία των διαβουλεύσεων Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων στη Γενεύη για να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ειρηνευτικής διάσκεψης για τη συριακή κρίση ανακοίνωσε ο κοινός ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι.

Ο Μπραχίμι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα οριστεί μια ημερομηνία "πριν από το τέλος του έτους" και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άλλη μία τριμερής συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου, και πάλι στη Γενεύη.  "Ολοκληρώθηκαν οι εντατικές εργασίες μας και ελπίζουμε ότι θα γίνει μια διάσκεψη πριν από το τέλος του έτους", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο ειδικός απεσταλμένος σημείωσε ότι ζήτησε από τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει "με μια αξιόπιστη αντιπροσωπεία". "Οι διάφορες συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης είναι σε επαφή μεταξύ τους, αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσουν", είπε αναφερόμενος στην προετοιμασία της αποστολής τους και την επιλογή των αντιπροσώπων τους.

Ερωτώμενος για τη συμμετοχή του Ιράν στη διάσκεψη ο Μπραχίμι είπε ότι "οι συνομιλίες για το θέμα αυτό δεν έχουν τελειώσει".

Το ρωσικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας μετέδωσε από την πλευρά του ότι Ρωσία, ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της Τεχεράνης στις ειρηνευτικές συνομιλίες αφού, σύμφωνα με την πηγή του, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί
Πηγή: skai.gr