Δικάζεται στις 4 Νοεμβρίου ο Μοχάμεντ Μόρσι

Σε δίκη, στις 4 Νοεμβρίου, παραπέμπεται ο ανατραπείς ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος κατηγορείται για την υποκίνηση των «δολοφονιών και του βασανισμού» περίπου 12 διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα το Δεκέμβριο στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου, στο Κάιρο.

Εάν ο κ. Μόρσι εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, θα πρόκειται για την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έπειτα από την ανατροπή και σύλληψή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις στις 3 Ιουλίου. Έκτοτε, παραμένει κρατούμενος σε άγνωστη τοποθεσία.

Η δίκη του κ. Μόρσι και άλλων μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων, τα οποία αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία, αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου την αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου και της μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία χαίρει της υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκατοντάδες οπαδοί του Μοχάμεντ Μόρσι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί κατά τις συμπλοκές που έχουν λάβει χώρα στην Αίγυπτο τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία αιματοχυσία σημειώθηκε την Κυριακή, όταν τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 391 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων και των δυνάμεων ασφαλείας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ