Γυναίκες που οδηγούν προκαλούν ζημιά στις ωοθήκες τους, λέει κληρικός

Την άποψη ότι οι γυναίκες που οδηγούν κινδυνεύουν να προκαλέσουν ζημιά στις ωοθήκες του, εξέφρασε ο συντηρητικός σαουδάραβας κληρικός Σεΐχης Σαλέχ αλ-Λοχαϊντάν, καθώς μία μεγάλη εκστρατεία για την άρση της ανεπίσημης απαγόρευσης οδήγησης σε γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μπαίνει στην τελική ευθεία.

Η εν λόγω εκστρατεία, που ξεκίνησε μέσω Twitter και έχει προσελκύσει περισσότερες από 11.000 υπογραφές, καλεί τις γυναίκες στο Βασίλειο να αψηφήσουν την απαγόρευση και να βρεθούν πίσω από τα τιμόνια στις 26 Οκτωβρίου.

Η απαγόρευση της οδήγησης σε γυναίκες, μολονότι έμμεση και ανεπίσημη, καθώς μονάχα άνδρες επιτρέπεται να παίρνουν άδειες οδήγησης, επιβάλλεται με αυστηρότητα από τη σαουδαραβική Αστυνομία μέσω προστίμων και συλλήψεων.

«Εάν μία γυναίκα οδηγεί αυτοκίνητο, όχι από αγνή ανάγκη, αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για το σώμα της, καθώς [...] ιατρικές μελέτες καταδεικνύουν πως αυτό αυτόματα επηρεάζει τις ωοθήκες και πιέζει τη λεκάνη προς τα πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεΐχης στον ενημερωτικό ιστότοπο Sabq.org.

«Για αυτό το λόγο βρίσκουμε πως οι γυναίκες που οδηγούν τακτικά αποκτούν παιδιά με κλινικά προβλήματα διάφορων βαθμών», συμπλήρωσε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ