Νταβούτογλου: Σε συριακό έδαφος η κατάρριψη του συριακού ελικοπτέρου

Η κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία το απόγευμα της Δευτέρας «έγινε σε συριακό έδαφος, σε απόσταση 400 μέτρων από τα σύνορα» όπως δήλωσε από το Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τονίζοντας πως η Άγκυρα «δεν πρόκειται να επιτρέψει σε καμία περίπτωση την παραβίαση των συνόρων της».

Ο κ. Νταβούτογλου προσέθεσε πως η Άγκυρα θα δώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στο NATO λεπτομέρειες σχετικά με την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το συριακό ελικόπτερο «παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο κατά δύο χιλιόμετρα», και τελικά κατέπεσε στο συριακό έδαφος, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκο-συριακά σύνορα.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, το συριακό ελικόπτερο, ρωσικής κατασκευής, τύπου Μi-17, έγινε αντιληπτό από τις τουρκικές Αρχές περίπου 40 λεπτά πριν την κατάρριψή του, στις 13:41, καθώς πετούσε σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία.

Αρχικά έγινε η σχετική προειδοποίηση προς το ελικόπτερο, και μετέπειτα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν το συριακό σκάφος.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ