Άσαντ: Αντίποινα σε περίπτωση επίθεσης στη Συρία

Την προειδοποίηση ότι εάν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν και αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας απηύθυνε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσααντ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Ο Άσαντ αρνήθηκε για άλλη μία φορά ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό,

«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή. Είπε "δεν υπάρχoυν αποδεικτικά στοιχεία πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου"» δήλωσε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ.

Ο σύρος πρόεδρος επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό.

Τα πρώτα αποσπάσματα της συνέντευξης με τον σύρο πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν το πρωί της Δευτέρας.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, δήλωσε από το Παρίσι ότι πολλές χώρες προετοιμάζονται για να μετάσχουν σε μια στρατιωτική επέμβαση κατά του συριακού καθεστώτος. Τη Δευτέρα ο βρετανικός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον Τζον Κέρι.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ίσως έκαναν χρήση χημικών όπλων στην επίθεση κοντά στη Δαμασκό, χωρίς την προσωπική άδεια του σύρου προέδρου, αναφέρει στο μεταξύ την Κυριακή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Πηγή: skai.gr