NBC: Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μπορούν να αρχίσουν τις πυραυλικές επιθέσεις από την Πέμπτη

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας ήδη από την Πέμπτη, σε αντίποινα για την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού λαού, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC σήμερα.

Μη κατονομαζόμενα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο αυτό ότι η επιχείρηση δεν θα διαρκούσε πάνω από τρεις ημέρες και θα στοχοθετούσε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτά τα πλήγματα θα αποτελούσαν μια προειδοποίηση προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και όχι μια απόπειρα να αποδεκατιστούν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Εξάλλου ένα στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης είπε προ ολίγου στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από μέρους της Δύσης εναντίον της Συρίας είναι «ζήτημα ημερών».
«Δεν απομένει παρά να αποσαφηνιστεί ο χρόνος (. . .) όσον αφορά την διεθνή στρατιωτική επέμβαση εναντίον του (συριακού καθεστώτος) είναι θέμα ημερών μάλλον παρά εβδομάδων», είπε ο Άχμαντ Ραμαντάν, μέλος της πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού.
Πηγή: skai.gr