Κάιρο: Στους 65 νεκρούς ο επίσημος απολογισμός – ήθελαν να σκοτώσουν καταγγέλλουν οι Ισλαμιστές

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των σφοδρών οδομαχιών που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Κάιρο της Αιγύπτου, καθώς οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας ο αριθμός των θυμάτων στο Κάιρο ανέρχεται σε 65. Ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αλεξάνδρεια, ενώ ο περίπου 750 τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Στην αντίπερα όχθη, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάνουν λόγο για 66 νεκρούς και ακόμα 61 «εγκεφαλικά νεκρούς» μονάχα στο Κάιρο, καταγγέλλοντας πως οι υποστηρικτές τους δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας,

«Πυροβόλησαν με σκοπό να σκοτώσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου κατηγόρησε τους Αδελφούς πως διογκώνουν εσκεμμένα τον αριθμό των νεκρών προκειμένου να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση, και αποσαφήνισε πως οι δυνάμεις ασφαλείας δεν άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών.

Προειδοποίησε δε πως οι συμμετέχοντες στην καθιστική διαμαρτυρία θα πρέπει θα διαλυθούν γρήγορα, διαφορικά θα «σκορπιστούν».

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της χώρας, νομπελίστας Ειρήνης Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι, καταδίκασε την «υπερβολική χρήση βίας», σημειώνοντας πως κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να «τερματίσει με ειρηνικό τρόπο την αντιπαράθεση».

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απορρίπτουν τη νομιμότητα της νέας κυβέρνησης, η οποία σχηματίστηκε μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό στις αρχές Απριλίου. Η οργάνωση ζητά την απελευθέρωση και αποκατάσταση του κ. Μόρσι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ