De Morgen: Διαμαρτυρία Βέλγων δημοσιογράφων για την ΕΡΤ

Επισημαίνεται ότι το μήνυμα της συμβολικής αυτής πράξης διαμαρτυρίας συνοψίζεται στη φράση «stand up for journalism». Με την ενέργειά της αυτή η βελγική Ένωση Δημοσιογράφων θέλει να δείξει την αλληλεγγύη της προς τους Έλληνες δημοσιογράφους για το κλείσιμο της ΝΕΤ, προσθέτει η εφημερίδα. Με το λουκέτο στην ΕΡΤ κλείνουν τρία τηλεοπτικά κανάλια, 7 ραδιοφωνικοί σταθμοί και 17 περιφερειακοί, υπενθυμίζει.

«Με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο πλουραλισμός των ΜΜΕ και η δημοκρατία αντιμετωπίζουν κίνδυνο», υποστηρίζουν – σύμφωνα με την εφημερίδα - οι Βέλγοι δημοσιογράφοι. Ζητούν μάλιστα από την Ευρώπη να εντείνει τις πιέσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να ανακληθεί η απόφαση, ενώ επικρίνουν την ΕΕ για την πολιτική επώδυνης λιτότητας που επέβαλλε στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Βέλγοι δημοσιογράφοι στην ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι «η λαίλαπα της λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα, όχι μόνο οδηγεί στην φτωχοποίηση της συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, αλλά αποδυναμώνει τη λειτουργία της δημοκρατίας με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ