Τουρκία: Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ

Χιλιάδες διαδηλωτές συνέρρευσαν και την Τρίτη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, στην πέμπτη συνεχόμενη ημέρα των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη συγγνώμη που εξέφρασε νωρίτερα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού διαδηλωτών από την αστυνομία κατά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής.

Παράλληλα, πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στο Παρίσι σε ένδειξη συμπαράστασης.

«Κάτω το φασιστικό καθεστώς στην Τουρκία», «Ζήτω η αντίσταση της Ταξίμ», φώναζαν υπό τον ήχο ταμπούρλων οι διαδηλωτές, στη συντριπτική πλειονότητά τους νέοι, αναφερόμενοι στην εμβληματική κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης στην οποία συγκεντρώνονται οι αντιδρώντες στα μέτρα της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος
σήμερα χαιρέτισε τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τη χρήση δυσανάλογης βίας από την αστυνομία κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι δήλωσε επίσης σήμερα πως ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αναφορές που κάνουν λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών οργάνων στην Τουρκία κατά των διαδηλωτών.
Πηγή: skai.gr