Κλείσιμο

Παρίσι: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά του νόμου για το γάμο ομοφυλοφίλων

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βάδισαν στους δρόμους του Παρισιού την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι για τον πρόσφατα υπερψηφισμένο νόμο που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Η ιστορική Πλατεία των Απομάχων (Esplanade des Invalides ) κατακλύστηκε από μία «θάλασσα» γαλάζιων και ροζ σημαιών, ενώ ακροδεξιοί διαδηλωτές κρέμασαν μία σημαία στο κτήριο του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, που καλούσε τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να παραιτηθεί.

Παρά το γεγονός ότι επίμαχος νόμος τέθηκε σε ισχύ στα μέσα Μαΐου, έχοντας υπερψηφισθεί από τη γαλλική Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πορεία τους ως ένδειξη συνεχιζόμενης διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ξεκινώντας από τρία διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το κίνημα κατά του γάμου των ατόμων του ίδιου φύλου χαίρει της υποστήριξης της γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας, ενώ παράλληλα έχει μετατραπεί σε σημείο σύγκλισης των αντιπάλων του αντιδημοφιλούς Ολάντ.

Το υπουργείο Εσωτερικών κινητοποίησε περίπου 4.500 αστυνομικούς προκειμένου να αποτρέψει τυχόν επεισόδια, δεδομένου ότι κατά τις τελευταίες πορείες που έλαβαν χώρα πριν την ψήφιση του επίμαχου νόμου σημειώθηκαν οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και της Αστυνομίας.

Παρά ταύτα, έως το απόγευμα της Κυριακής δεν είχαν αναφερθεί ταραχές, με την Αστυνομία ωστόσο να θέτει υπό κράτηση περίπου 50 άτομα αφότου αυτό εκτόξευσαν καπνογόνα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ