Ν. Αφρική: Δέκα απεργοί μεταλλωρύχοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις

Δέκα απεργοί μεταλλωρύχοι τραυματίστηκαν το πρωί από σφαίρες από καουτσούκ κατά τη διάρκεια συμπλοκών που σημειώθηκαν με τους φρουρούς ενός μικρού ορυχείου χρωμίου στο Ρούστενμπουργκ, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περίπου 500 εργαζόμενοι στο ορυχείο, το οποίο ανήκει στον γερμανικό όμιλο Lanxess, συνέχισαν το πρωί (γύρω στις 06:00 ώρα Ελλάδας) τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και οι φρουροί επενέβησαν για να διαλύσουν το πλήθος των απεργών. "Δέκα από αυτούς τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του ορυχείου", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θουλάν Γκουμπάνε.
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες με περίβλημα από καουτσούκ, αλλά διεξάγεται έρευνα", πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η αστυνομία έθεσε την κατάσταση υπό έλεγχο.

Οι απεργοί, οι οποίοι σταμάτησαν να εργάζονται την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του αγώνα τους για την καταβολή μπόνους, συνέχισαν σήμερα το πρωί την κινητοποίησή τους, ανακοίνωσε παράλληλα ο Lanxess.

"Η διοίκηση του ορυχείου ήθελε να προσεγγίσει τους εργαζόμενους για να συζητήσει για την τρέχουσα κατάσταση", πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ο Lanxess. "Ωστόσο μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων όρμησε στην διοίκηση και την ομάδα των φρουρών που την συνόδευε με πολύ επιθετικό τρόπο με πέτρες. Δύο φρουροί τραυματίστηκαν", σημείωσε ο όμιλος, προσθέτοντας ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων του ορυχείου.
Πηγή: skai.gr