Τουρκία: Σύλληψη τεσσάρων υπόπτων για τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Ρεϊχανλί

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων τα οποία θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την πόλη Ρεϊχανλί την Κυριακή, προκαλώντας τον θάνατο 51 ανθρώπων, προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η τουρκική Αστυνομία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες συγκαταλέγονταν σε μία ομάδα οκτώ υπόπτων που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο των Αδάνων το βράδυ της Τετάρτης. Το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση τεσσάρων εκ των υπόπτων, και την κράτηση των υπόλοίπων.

Οι τουρκικές Αρχές κρατούν συνολικά 17 άτομα σε σχέση με τις επιθέσεις, και οι ανακρίσεις συνεχίζονται.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιες κατηγορίες εκκρεμούν σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων.

Οι δύο βομβιστικές επιθέσεις οι οποίες έπληξαν την Ρεϊχανλί, πόλη που βρίσκεται στο νοτιανατολικό τμήμα της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Συρία, έχουν εγείρει νέους φόβους ότι η συριακή εμφύλια σύρραξη διαχέεται σε γειτονικές χώρες.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 300.000 σύρους πρόσφυγες, ενώ παράλληλα η Άγκυρα έχει επιτρέψει σε αντικαθεστωτικούς αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να χρησιμοποιούν τα εδάφη της ως βάση επιχειρήσεων.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει δηλώσει με βεβαιότητα ότι η Δαμασκός είναι υπαίτια για τις επιθέσεις στην Ρεϊχανλί, ωστόσο, η κυβέρνηση Άσαντ έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ